Translated by Google Translate

« Alla nyheter

Speeddating under Skåne Innovation Week

2017-06-07

Speed dating på professionell nivå

Är det inte dags att ta nätverkande till en ny nivå tänkte organisatörerna bakom evenemanget ”Meet Your Match” och bjöd under Skåne Innovation Weeks sista dag in till en hektisk, högljudd och o-svenskt speed dating för studenter, företagare och innovatörer.

Hur många av er är villiga att hjälpa andra? frågar föreläsare och entreprenör Stellan Nordahl, de medverkande. Alla räcker upp handen. Hur många av er brukar så be om hjälp? fortsätter han. Knappt hälften räcker nu upp handen. Med detta vill han belysa att de allra flesta människor gärna vill hjälpa till, problemet är bara att få människor vågar be om den hjälpen.

De trettiotal personer som medverkar under evenemanget ställer upp på rad, femton på ena sidan, och femton på andra. Öga mot öga och får de sen en minut vardera på sig att pitcha sin ide för personen mitt emot innan man byter partner. Under dryga 20 minuter förs en vänlig men hätsk och högljudd konversation mellan de medverkande innan Stellan Nordahl bryter övningen. Alla har ännu inta hunnit tala med alla men lämnas nu att mingla fritt under resten av eftermiddagen i Mindparks lokaler i Helsingborg.

”Vi skandinaver är ju kända för att vara stängda och introverta och med denna övning ville vi liksom tvinga ihop de medverkande att ta kontakt och bryta isen och titta jag tror vi har lyckats”, säger Peter Lövschall, en av medarrangörerna för evenemanget, och pekar runt lokalen. Enbart fem minuter efter att speed dating övningen avslutats står samtliga medverkande personer två och två och utbyter kontaktuppgifter och erfarenheter. Inte en enda ensamvarg gömd bakom en mobiltelefon, frenetiskt sippande på sitt kaffe, syns så långt ögat kan nå.