FLYTTAS FRAM…

Regeringen beslutade 11 mars 2020 med stöd av 2 kap. 15 § ordningslagen (1993: 1617) att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar enligt samma lag, med 500 eller fler deltagare, tills vidare inte ska vara tillåtna i Sverige. Detta beslut fattades med anledning av att begränsa den pågående samhällsspridningen av Covid-19.

Med anledning av ovanstående beslut och att folkhälsomyndigheten bedömer risken för smittspridning i Sverige till “mycket hög” flyttas evenemanget som planerades till 15-16 april framåt för genomförande vid en senare tidpunkt under 2020. Nya datum presenteras när förordningen ändras och möten med större folksamlingar åter blir tillåtet.

 

I år växlar vi upp och låter Skåne Innovation Days stå på egna ben tillsammans med morgondagens stjärnor i Innocarnival Skåne. Dessutom flyttar vi till Folkets Park för att få plats med extra allt. Evenemanget är för dig som vill utforska framtidens innovationer tillsammans med likasinnade. Förbered dig på två fullspäckade dagar i Folkets Park med föreläsningar, experimentella utställningar och upplevelser som vidgar vyerna mot omvärlden.

Se hela programmet

Onsdag 15 april – Torsdag 16 april 2020
08.00-16.30

Folkets Park, Amiralsgatan 35 Malmö

Innovationer för alla sinnen

Under Skåne Innovations Days kommer vi utforska vad framtiden har att erbjuda. Fokus kommer ligga på syftesdrivna innovationer med kraft att förändra både vårt förhållningssätt och hur vi interagerar med teknik i framtiden. På eventet har du möjlighet att testa nya saker, gå på breakout sessions, nätverka med lokala, regionala och nationella aktörer för att hitta nya lösningar för din organisation, företag eller förening. Tillsammans blir det en helhetsupplevelse som tilltalar alla sinnen och vidgar dina vyer.

Vi kommer vägledas genom dagarna av våra två moderatorer – journalisten Teddy Landén och entreprenören Aisha Mossberg. Bland föreläsarna finner vi hållbarhetsentreprenören Rebecka Carlsson och tech-futuristen Märtha Rehnberg.

Varmt välkommen till två dagar med nya intryck och möjligheter i Folkets Park den 15-16 april. Tänk på att det är begränsat antal platser!

Årets moderator-duo

Vi är glada och stolta över att ha entreprenören Aisha Mossberg och journalisten Teddy Landén som våra vägledare under dagarna. Bered dig på en härlig mix mellan två sanna entusiaster.

Teddy Landén är en frilansande före detta tv-journalist som jobbat med nyheter i närmare 20 år på TV4 och SVT. Sedan 2008 arbetar han främst med filmproduktion, moderatorskap och medieträning.

Aisha Mossberg är en erfaren moderator, TEDx-talare och en välkänd profil inom startup-scenen i södra Sverige. Det bästa hon vet är entreprenörskap, mångfald och att vara bland passionerade människor.


Keynote speaker 15 april

Märtha Rehnberg

Märtha Rehnberg är utbildad politisk ekonom, expert på 3D-teknik och tech-futurist. Utvald av både Europeiska kommissionen och danska regeringen för att växla upp hållbarhetsarbetet. Dessutom utsedd till ”Leader of Tomorrow” tre år i rad.

Med både ena foten i det akademiska och den andra i praktisk erfarenhet från storbolag, kommer Märtha blanda annat prata om vad som krävs för att ställa om till ett tankesätt som driver utveckling.

Keynote speaker 16 april

Rebecka Carlsson

Har många års erfarenhet som hållbarhetsentreprenör och politiker. Hon är en av få svenskar som utbildats vid Singularity University i Silicon Valley och har blivit en av experterna på hållbara affärsmodeller och framtidens teknik.

Räkna med att kunna mer om självkörande solcellsbilar, labbodlat kött, delningsekonomi med blockchain, guldutvinning ur e-waste och cirkulär ekonomi efter hennes föreläsning.


Program

08:00 - 11:45

Block 1 – Skånes plats i världen – En internationell utblick för att skapa en globalt konkurrenskraftig ekonomi.

Programpunkter uppdateras löpande

KEYNOTE: Märtha Rehnberg

Märtha Rehnberg

Utbildad politisk ekonom, expert på 3D-teknik och tech-futurist. Utvald av både Europeiska kommissionen och danska regeringen för att växla upp hållbarhetsarbetet.

11:45 - 13:15

Lunch och invigning av Innocarnival Skåne 2020

Anna Jähnke

13:00 - 16:30

Block 2 – Hur skapar vi ett innovationsekosystem som driver hållbar tillväxt och främjar ett näringslivsklimat i framkant?

Programpunkter uppdateras löpande

08:00 - 11:45

Block 3 – “Born globals” – ett innovationsekosystem i en global kontext

Programpunkter uppdateras löpande

11:45 - 13:00

Lunch

13:00 - 16:30

Block 4 – Hållbarhet och exponentiell tech! Tillsammans arbetar vi fram idéer som kan lösa morgondagens utmaningar

Programpunkter uppdateras löpande

KEYNOTE: Rebecka Carlsson

Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenören som kan det mesta om självkörande solcellsbilar, labbodlat kött, delningsekonomi med blockchain, guldutvinning ur e-waste och cirkulär ekonomi.

Talare

Märtha Rehnberg

Tech-futurist

Årets moderator-duo

Teddy Landén & Aisha Mossberg

Rebecka Carlsson

Hållbarhetsentreprenör

Anna Jähnke

Ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Region Skåne

Skåne Innovation Week
23 – 31 maj 2020

Skåne Innovation Week är en årligen återkommande vecka full av aktiviteter som äger rum och arrangeras på olika platser runt om i Skåne.

Som besökare tar du del av ett stort utbud av workshops, hackatons, pitchar, utbildningar och mycket mer för att visa upp spännande satsningar, projekt, modeller, arbetssätt och innovation som på olika sätt förflyttar Skåne – mot att vara “En Globalt konkurrenskraftig ekonomi som driver hållbar tillväxt”.