Translated by Google Translate

« Alla nyheter

Varvsstaden

2016-03-21

Skåne Innovation Day till Varvsstaden 2016

För tredje året i rad arrangerar Region Skåne en heldag om innovation och entreprenörskap som en del av Skåne Innovation Week.

I år kommer Skåne Innovation Day, som dagen kallas, äga rum inne i de magnifika verkstadsbyggnaderna i Varvsstaden i Västra hamnen i Malmö.

På den tiden Malmö var en industristad och Kockumsvarvet dominerade staden var Varvsstaden navet i varvet. Men området har inte genomgått samma drastiska förändring som resten av Västra hamnen och har fram tills nu varit en dold juvel för många. Men nu planerar Varvsstaden AB att förvandla det hittills slutna området.

– Vi är väldigt glada över att kunna samarbeta med Varvsstaden AB kring Skåne Innovation Day och få möjlighet att vara i en så pass unik miljö som detta är, och är säkra på att platsen kommer tillföra en helt ny dimension till Skåne Innovation Day. Vi planerar en rad olika aktiviteter under dagen tillsammans med Varvsstaden AB, och så fort vi fått dessa på plats berättar vi om dem, säger Anna Nilsson, projektledare för Skåne Innovation WeekRegion Skåne.

Inbjudan till Skåne Innovation Day kommer skickas ut under april månad.


Fakta om Varvsstaden:

År 1870 köpte Kockums Mekaniska Verkstad en tomt i Västra hamnen av för fartygs- och järnvägsvagnstillverkning. Som mest hade Kockums 6000 anställda och var i ett halvt sekel Malmös största arbetsplats. Kockums storhetstid är över för länge sedan och omvandlingen av området, som döpts till Varvsstaden, kommer att ske etappvis och pågå totalt under 20-30 år. Varvsstaden AB är ett utvecklingsbolag inom koncernen Fastighets AB Centur (vilket samägs av Peab och Fastighets AB Balder).

Läs mer om varvsstaden

Läs om Skåne Innovation Day 2016