Translated by Google Translate
Laddar aktiviteter
  • Den här aktiviteten har passerat.

Strukturerad affärsutveckling

Hur kan vi aktivt arbeta med affärsutveckling i våra företag och organisationer? Aktiviteten inleds med mingel och en bit mat. Därefter blir det en inspirationsföreläsning på temat och sedan arbetar vi tillsammans i en workshop.

Den gamla affärsplanen, som beskrevs ingående av Thomas Kubr, Daniel Ilar och Heinz Marchesi från konsultbolaget McKinsey i boken “Affärsplanering – en handbok för nya tillväxtföretag” i slutet av 90-talet och som promotades under 15 år via affärsplanetävlingen Venture Cup, uppdaterades radikalt 2010 när Alexander Osterwalders bok “Business Model Generation” presenterade Business Model Canvas (affärsmodelkanvas). Alexander Osterwalder hade engagerat 470 personer och mer än 170 olika företag för att arbeta fram en kanvas där hela affärsmodellen sattes samman.

Helt plötsligt togs de statiska texterna i affärsplanen och levandegjordes på en kanvas där man lättillgängligt kan arbeta tillsammans med affärsutveckling. Men samtidigt är det fortfarande samma linjära tänk och arbetssätt från affärsplanen som togs med in i BMC-kanvasen.

Hur kan vi idag arbeta med affärsutveckling där samverkan, cirkularitet, digitalisering och grön omställning både skapar nya möjligheter och blir designkriterier för förhållningssätt och arbetssätt. Med hjälp av trädmetaforen och affärsmodellkanvasen tar vi ett steg till via Business Context Canvas, BCC. Hur kan vi strukturerat arbeta med affärsutveckling där vi får kraften av tillsammans och där vi börjar kunna se flöden och värden och som går utanför våra egna organisationer och företag? Med hjälp av BCC får vi ett verktyg på vägen samtidigt som vi väcker idéen om en cirkulär och regenerativ utvecklingskanvas.

Aktiviteten består av både inspiration och workshop och är en del av Nyföretagarcenter Syds Företagsskola och Entreprenörsakademi.

FÖRETAGSSKOLA
Med inspiration, workshopar och nätverk bygger vi tillsammans nya färdigheter och ökat medvetande.

Vår företagsskola riktar sig till dig som driver ett litet eller medelstort företag i Skåne. Du behöver en nyfikenhet och önskan att lära med andra. Begränsat antal platser.

Träffen genomförs av Nyföretagarcenter Syd tillsammans med våra partners och hålls denna gång i Malmö.

Schemat är:
– samling och en bit mat 16-16.30,
– inspirationsföreläsning 16.30-17
– workshop 17-17.30.

Datum
14 juni, 2022
Tid
16:00–17:30
Plats
Malmö
Adress
World Trade Center, Skeppsgatan 19, Malmö
Anmäl dig till denna aktivitet
Tema
  • Finansiering och tillväxtstöd
Format
  • Lyssna
  • Nätverka
  • Samskapa
  • Samtala
Språk
Svenska
Arrangör
Stiftelsen Nyföretagarcenter Syd
Kontaktperson
Roland Gudinge
E-post
info@nfcs.se
Telefon
070-639 35 79
Webbplats
www.nfcs.se