Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 28 maj, 2018 16:0020:00
 • Virvelvindsvägen 4S, Lund
 • 1- Electronicsmix - ett socialt innovativt företag, 2- Underverket - ett kreativt kontorskollektiv, verkstad och mötesplats som drivs av Glokala folkhögskolan (ideell förening).
 • Workshop
 • Ekologisk hållbarhet
 • Ekonomisk hållbarhet
 • Rädda din trasiga elapparat med Grannens Reparatör!

  Har du en trasig el-/elektronikapparat som du tänkt slänga? Gör inte det, kom till "Grannens Reparatör" och ge den en chans! Vill du prova på att laga inlämnade apparater med handledning av en erfaren lärare och servicetekniker? Kom till "Grannens Reparatör"!

  Vi slänger våra elektronikapparater alldeles för fort. Ca 30-40 % av felen är bara bagateller. “Grannens Reparatör” förlänger livslängden på elapparater och sprider samtidigt kunskap. Vi betraktar inte bara det växande elektronikavfallet som ett problem utan ser också potential för utbildning- och arbetstillfällen. Vi satsar på förebyggande insatser som ska minska andelen elektronikavfall i världen och höja medvetenheten.

  Idén är att praktiskt handleda ett antal deltagare som har intresse och tid till reparation av elektronikprodukter. Reparationer genomförs på el- och elektronikprodukter med småfel och bidrar därmed till att förlänga produktens livslängd och skjuta fram återvinningsprocessen (kasseringen). Detta innebär att en individ som önskar att bidra till minskningen av elektronikavfall lämnar in sin produkt för reparation medan en annan (Grannens Reparatör) gör en felsökning samt lagar om problemet lätt kan åtgärdas.

  Självklart kan ägaren till den inlämnade apparaten själv delta i reparationsarbetet. På så sätt inser deltagare i aktiviteten att ”Grannens Reparatör” är ett bra alternativ till slit och släng. “Grannens Reparatör” har belönats med Lunds Miljöpris 2017.

  Information

  Datum
  28 maj, 2018
  Tid
  16:00–20:00
  Adress
  Virvelvindsvägen 4S, Lund
  Webbplats
  http://www.electronicsmix.se
  Arrangör
  1- Electronicsmix - ett socialt innovativt företag, 2- Underverket - ett kreativt kontorskollektiv, verkstad och mötesplats som drivs av Glokala folkhögskolan (ideell förening).
  Kontaktperson
  Noori Saber
  E-post
  noori.saber@electronicsmix.se
  Telefon
  0704-61 05 08

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet