Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 23 maj, 2019 08:0018:00
 • Gråbrödersgatan 2 (startpunkt), Malmö
 • Jämställd Utveckling Skåne/Winnet Skåne
 • Heldagsevent
 • Ekologisk hållbarhet
 • Entreprenörskap
 • Jämställdhet
 • Mångfaldsbussen

  Denna interaktiva bussresa ger dig spännande möten och inblick i innovativa processer och projekt för ökad mångfald och innovationskraft i både stad och landsbygd. Du färdas bekvämt med medresenärer från privat-, offentlig- och idéburen sektor med stopp för god mat och finurliga workshops i vacker miljö.

  Efter tidigare års succé med Mångfaldskartan grand tour! Gör vi i år en resa med destination nordvästra Skåne den 23:e maj. I Svalöv besöker vi Ung Kraft och Röstånga Tillsammans – vinnaren av Jämlikhets¬priset 2018, där invånarna startat Röstånga Utvecklingsbolag(svb) som föreningen äger och driver tillsammans med fler än 450 lokala delägare. Tillsammans äger de nu både bostäder, konsthall, restaurang och ett litet ölbryggeri och en stor gemenskap!
  Därefter fortsätter vi till Träffpunkt Elvdalen i Klippan en levande mötesplats för flera generationer.
  Bussen rullar sedan vidare till Landskrona där vi blir allmänbildade av Kvinnokarta på en historisk stadsvandring. På SMART seconhandbutik som även är en mötesplats och en arbetsplats för unga vuxna får du möjlighet att själv återbruka och skapa en unik accessoar. Och fika såklart! Innan vi mätta, kloka, vackra och inspirerade rullar tillbaka till Malmö igen.

  Mångfaldsbussen är ett samarbete mellan Winnet Skåne, Lunds Universitet, Region Skåne, Leader nordvästra Skåne och Internationella Kvinnoföreningen i Malmö.
  Bussturen blir en resa genom det skånska innovationslandskapet, med plats för speed-dating, workshops och kommunkunskap utifrån Mångfaldskartläggningen.

  Bussresan sker torsdagen den 23:e maj och är en kostnadsfri all-inklusive resa.

  Resväg:
  8:00 Frukost och incheckning på Café Ale i Malmö, (Gråbrödersgatan 2) IKF värmer upp stämningen!
  9:15 Avfärd. På bussen får vi tillfälle att nätverka och öva upp vår innovationsförmåga och lyssna till Cesar Vargas från Ung Kraft i Svalöv om deras arbete med att bli Sveriges första HBTQ-certifierade stödboende.
  10:15 är vi framme hos Röstånga Tillsammans går en rundtur och besöker konsthallen och bryggeriet.
  11:30 äter vi lunch på KOMSI, ett socialt integrerat företag.
  12:45 tar bussen oss vidare till Klippan där vi besöker Klippans näringslivsdag, Träffpunkt Elvdalen och får pröva en fysisk utmaning i deras hinderbana.
  15:00 kommer vi till Landskrona vi både får pröva på att återbruka på SMART sätt och går en kvinnohistorisk vandring. Vi avslutar med fika och workshop.
  17.00 går bussen åter till Malmö där vi räknar med att vara framme senast 18:00.

  Det blir en heldag där representanter från alla områden där innovation sker får tillfälle att mötas och nätverka. Ett event där vi kan utveckla nya idéer för att inspirera till nya innovationssatsningar!

  Anmälan senast 15 maj: https://simplesignup.se/event/149482

  Information

  Datum
  23 maj, 2019
  Tid
  08:00–18:00
  Adress
  Gråbrödersgatan 2 (startpunkt), Malmö
  Webbplats
  http://www.winnetskane.se
  Arrangör
  Jämställd Utveckling Skåne/Winnet Skåne
  Kontaktperson
  Karin Blomstrand
  E-post
  karin.blomstrand@winnetskane.se
  Telefon
  070-7158184

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet