Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 29 maj, 2018 09:0011:00
 • Studio Nordenskiöldsgatan 24 Lokal: Satelliten, bottenplan, Malmö
 • Arrangörer är Myllret, folkbildningens nya mötesplats för Skånes alla nördar, eldsjälar och pionjärer, tillsammans med Altitude Meetings. Myllret drivs av SISAM och Skånes folkhögskolor i samverkan samt Region Skåne och fokuserar i år på utvecklingsfrågor om kultur samt arbetsmarknad- och kompetensförsörjning.
 • Workshop
 • Ekonomisk hållbarhet
 • Entreprenörskap
 • Hållbar stadsutveckling
 • Hållbar tillväxt
 • Konsten att knåda en arbetsplats – hur vänder vi mismatch till match

  En workshop i hur arbetsgivare kan bli bättre på att rekrytera och arbetsleda människor som de inte vet att de behöver.

  Välkommen till arbetsmarknaden! Lär dig språket, bemästra kulturen, skaffa dig rätt kompetenser, och kanske, kanske finns det en arbetsplats där du behövs. Ja, massiva åtgärder genomförs i samhället med fokus hur individen, den arbetssökande ska formas och knådas för att passa in på arbetsmarknaden.

  Vi vill vända på perspektivet och undersöka hur arbetsplatser istället kan forma och knåda sig själva för att bli bättre på att ta emot människor som de är, med all den kunskap och erfarenhet de har samlat på sig.

  Vad kan företagare göra för att bättre matcha sina krav med den kompetens som idag i hög utsträckning går förlorad? Hur gör vi våra organisationer så öppna och välkomnande att vi inte missar några möjligheter? Hur kan vi tänka och agera annorlunda, både när vi rekryterar och arbetsleder?

  Vi tror att folkbildningen kan hjälpa till i detta. Folkbildningen är, genom sjutton folkhögskolor och tio studieförbund, verksam i alla skånska kommuner och möter varje år tiotusentals människor i regionen.

  Vi bjuder in till en workshop där vi tillsammans utforskar idéer och möjligheter, och gemensamt skisserar innovativa grepp som bidrar till att lösa några av arbetsmarknadens största utmaningar.

  Workshopen är öppen för alla och vi välkomnar särskilt dig med erfarenhet av att arbetsleda och/eller rekrytera, gärna till mindre företag.

  Information

  Datum
  29 maj, 2018
  Tid
  09:00–11:00
  Adress
  Studio Nordenskiöldsgatan 24 Lokal: Satelliten, bottenplan, Malmö
  Webbplats
  http://www.myllret.se
  Arrangör
  Arrangörer är Myllret, folkbildningens nya mötesplats för Skånes alla nördar, eldsjälar och pionjärer, tillsammans med Altitude Meetings. Myllret drivs av SISAM och Skånes folkhögskolor i samverkan samt Region Skåne och fokuserar i år på utvecklingsfrågor om kultur samt arbetsmarknad- och kompetensförsörjning.
  Kontaktperson
  Marie-Louise Lövgren
  E-post
  ml@myllret.se
  Telefon
  0702009557

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet