Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Det här aktivitet har passerat.
 • 1 juni, 2017 10:0016:00
 • Mediateket (vån 2) på Söderslättsgymnasiet, S:t Nicolai Plan 1, 231 43, Trelleborg
 • Bildningsförvaltningen i Trelleborg
 • Utställning
 • Entreprenörskap
 • Hållbar stadsutveckling
 • Innovativa yrkesmöten

  Utställning av skolelever som har skrivit en bok fylld av noveller, vilken utspelas i Trelleborgstrakten, och även av barn och ungdomar som har deltagit i en arkitekttävling där de presenterar sina innovativa tankar och idéer om den nya stadsdelen i Trelleborg, Sjöstaden.

  Yrkesspaning

  Yrkesspaning står i fokus bland Trelleborgs kommuns skolor och under Skåne innovation week kommer vi att fokusera extra mycket på två yrken: författare och arkitekt.

  En femteklass från Bäckaskolan och en gymnasiegrupp på Söderslättsgymnasiet har skrivit en bok tillsammans. En bok fylld av noveller som utspelas i Trelleborgstrakten. Träffa novellernas författare, läs utdrag ur novellerna och kompisrecensionerna!

  Kommunens barn och ungdomar är engagerade i en arkitekttävling; ett samarbete med Kuststad 2025 i Trelleborg, för att skapa en hållbar och innovativ stad. Hur vill de att Sjöstaden, den nya stadsdelen i Trelleborg, ska se ut? Barnens och ungdomarnas bidrag i form av teckningar, foto, texter, 3D-animeringar ställs ut under Skåne innovation week. Vad är viktigt för våra barn och ungdomar att det finns i detta nya område? Träffa dessa unga arkitekter och se deras inspirerande förslag på en utställning som är öppen för alla i samband med Skåne innovation week!

  Bildningsförvaltningen i Trelleborg intensifierar Samverkan mellan Skola Arbetsliv. Mer inspiration, nya perspektiv, bredare nätverk och verklighetsnära lärande gör stor skillnad för barnen och ungdomarna. Att få göra uppdrag och projekt på riktigt kräver mod och att våga utmana sig själv. Bildningsförvaltningens ambition är att alla barn, elever och studerande, under sin skoltid, får med sig kunskap och kompetens för att kunna göra väl underbyggda studie- och yrkesval. De ska möta olika förebilder i avsikt att motverka könsstereotypa, sociala och kulturella reproduktioner och livsval.

  För frågor vänligen kontakta oss på ssa@trelleborg.se

  Arrangör är Bildningsförvaltningen i Trelleborg

  Information

  Datum
  1 juni, 2017
  Tid
  10:00–16:00
  Adress
  Mediateket (vån 2) på Söderslättsgymnasiet, S:t Nicolai Plan 1, 231 43, Trelleborg
  Webbplats
  http://www.trelleborg.se/ssa
  Arrangör
  Bildningsförvaltningen i Trelleborg
  Kontaktperson
  Cecilia Wennersten
  E-post
  ssa@trelleborg.se
  Telefon
  0410-73 42 65

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet