Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 28 maj, 2019 13:0014:30
 • Humlamaden 521, 247 96 Veberöd, Veberöd
 • Coompanion Skåne, Humlamaden Rehab, SLU Alnarp
 • Öppethus
 • Hur kan djur och natur stödja barns utveckling och lärande vid problematisk frånvaro i skolan?

  På Humlamaden Rehab använder man med stor framgång natur-, hund- och hästunderstödda insatser i pedagogik och behandling. Barn som har svårt att orka och klara skolan får andra verktyg att lyckas. Fokus läggs över på en tredje individ, djuret, och nya möjligheter skapas. Med hjälp av natur samt utbildade hundar och hästar bygger vi relationer och skapar tillit, vi ser till att eleverna lyckas, knyter an och höjer sitt självförtroende. Det blir en god grund för vidare arbeta på skolan med personal, klasskamrater och andra relationer.

  Många barn som har svårigheter i skolan har ofta mött många olika insatser som inte lyckats. Barnen utvecklar en insatströtthet, vilket leder till en nedåtgående spiral och känsla av misslyckanden. Genom att använda till syftet speciellt tränade hästar och hundar som en del av pedagogiken läggs fokus i första steg inte på barnet, utan på djuret. Här får barnet hjälp till, och möjlighet, att bygga en relation med djuret. Att få en relation till ett stort djur som en häst och få den att lyssna och följa ger en härlig känsla. Att lyckas gör barnet stolt och självkänslan byggs upp. Genom att goda relationer med djur skapas, byggs en brygga till behandlare/pedagog som avsevärt kan förbättra förutsättningarna för kommande insatser.

  Lis-Lott Andersson, leg specialistsjuksköterska och OHI (Organisationen för hästunderstödda insatser-terapi och pedagogik)-certifierad certifierad i hästunderstödd terapi, berättar om hur hästar, hundar och skogen är en del av pedagogiken. Ni får ta del av det teoretiska, men också få en inblick i hur detta går till rent konkret genom ett studiebesök på Humlamaden Rehab där ni får en rundvandring och möter terapi hundarna, terapihästarna och naturen. Ni får även ta del aktuell forskning från SLU.
  Personlig hälsa är ett av Skånes innovationsområde, Coompanion Skåne finns också på plats för att berätta om sitt engagemang och intresse för innovationsområdet.

  Information

  Datum
  28 maj, 2019
  Tid
  13:00–14:30
  Adress
  Humlamaden 521, 247 96 Veberöd, Veberöd
  Webbplats
  http://www.humlamaden.com/
  Arrangör
  Coompanion Skåne, Humlamaden Rehab, SLU Alnarp
  Kontaktperson
  Lis-lott Andersson
  E-post
  lis-lott@humlamaden.com
  Telefon
  0702-577233

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet