Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 28 maj, 2019 10:0011:30
 • Humlamaden 521, 247 96 Veberöd, Veberöd
 • Coompanion Skåne, Humlamaden Rehab, SLU Alnarp
 • Öppethus
 • Hästunderstödd terapi vid stressrelaterad ohälsa

  Att vara här och nu, ute i naturen, det är en del av behandlingsmetoden som används på Humlamaden med gott resultat. Här får ni del av teorin kring behandlingen av stressrelaterad ohälsa med hjälp av djur och natur, men ni får möjlighet att bekanta er med omgivningen på Humlamaden.

  Lis-Lott Andersson, leg specialistsjuksköterska och OHI (Organisationen för hästunderstödda insatser-terapi och pedagogik)-certifierad i hästunderstödd terapi, berättar hur hästar, hundar och naturen är delar av den behandlingsmodell som används och som hjälper människor med stressrelaterad ohälsa att återhämta sig och läka. Ni får ta del av såväl teori som praktik om de goda effekterna som skogen, mindfulness och samspelet med djur har på vår hälsa. Allt enligt modern forskning. Ett projekt med samma namn, Hästunderstödd terapi vid stressrelaterad ohälsa, leds av Coompanion Skåne i samarbete med Humlamaden Rehab. Det finansieras delvis av Jordbruksverket och syftet med projektet är att är erbjuda ett komplement till den rehabilitering som idag erbjuds till patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa. Personlig hälsa är ett av Skånes innovationsområde, Coompanion Skåne finns också på plats för att berätta om sitt engagemang och intresse för innovationsområdet.
  Det blir också en rundvandring i den vackra miljön på och runt gården, där du får uppleva miljön på Humlamaden Rehab och få inblick i hur behandlingen fungerar.

  Ni får också ta del av aktuell forskning på området från Sveriges Lantbruksuniversitet.

  Information

  Datum
  28 maj, 2019
  Tid
  10:00–11:30
  Adress
  Humlamaden 521, 247 96 Veberöd, Veberöd
  Webbplats
  http://www.humlamaden.com/
  Arrangör
  Coompanion Skåne, Humlamaden Rehab, SLU Alnarp
  Kontaktperson
  Lis-lott Andersson
  E-post
  lis-lott@humlamaden.com
  Telefon
  0702-577233

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet