Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 28 maj, 2018 10:0014:00
 • Trelleborgs bibliotek, Astrid Lindgrens Allé, Trelleborg
 • Skola Arbetsliv Trelleborg, Trelleborgs kommun
 • Workshop
 • Entreprenörskap
 • Smarta material
 • Framtidssagor från Trelleborg – lärande för hållbar utveckling

  Framtidssagor från Trelleborg – lärande för hållbar utveckling Träffa ungdomar som har skapat digitala framtidsagor i Trelleborg! Barn och ungdomar har tillsammans lärt sig mer om hållbar utveck¬ling och hållbart företagande, utvecklat sin språk-, läs- och skrivförmågan och digital kompetens samtidigt som de skapar värde för andra genom en digital sagobok.

  Träffa ungdomar som har skapat digitala framtidsagor i Trelleborg under Skåne Innovation Week på Trelleborgs bibliotek!

  Hur skapar vi förutsättning­ar för elever att rustas för en snabbt föränderlig värld och nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling samtidigt som de uppfyller sina drömmar och tar ansvar för att bidra till en hållbar värld? Tillsammans med eleverna, som har en medskapande och utforskande roll, behöver vi tänka om, tänka nytt och tänka kreativt för att kunna föränd­ra och bidra till hållbar utveckling.

  Elever på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg tillsammans med elever i grundskolan och förskolan lär sig mer om hållbar utveck­ling och hållbart företagande, utvecklar språk-, läs- och skrivförmågan och digital kompetens samtidigt som de skapar värde för andra genom en digital sagobok som stärker vårt viktiga läsfrämjande arbe­te.

  Ett real case är ett verklighetsbaserat läran­de med ett nära samarbete mellan skola, näringsliv och samhälle; skarpa uppdrag till eleverna där de använder sina kunskaper och de utvecklas i ett verkligt sammanhang vilket skapar motivation och en på-riktigt-upplevelse.

  Våra elever skapar sina digitala framtidssagor i en inkluderande lärmiljö; det finns varierande uttryckssätt som text, film, teckningar, serier, bygga framtidsrobotar och planetstädare mm – fantasin flödar om hur en hållbar framtid kan se ut med de Globala Målen i fokus.

  Välkommen till Trelleborgs bibliotek måndagen den 28 maj kl 11-13 för att träffa ungdomarna som har skrivit framtidsagorna och lyssna på deras sagor.  Vi bjuder på innovationstårta!

  www.framtidssagor.se

  Information

  Datum
  28 maj, 2018
  Tid
  10:00–14:00
  Adress
  Trelleborgs bibliotek, Astrid Lindgrens Allé, Trelleborg
  Webbplats
  http://www.framtidssagor.se
  Arrangör
  Skola Arbetsliv Trelleborg, Trelleborgs kommun
  Kontaktperson
  Eva Chelbat
  E-post
  eva.chelbat@trelleborg.se
  Telefon
  0410-734264

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet