Translated by Google Translate
Laddar aktiviteter
  • Den här aktiviteten har passerat.

Framtidskompetenser: Det nya paradigmet – en transformativ workshop

När vi om tjugo år ser tillbaka på där vi befinner oss nu, kommer vi beskriva det som att vi var mitt i ett större paradigmskifte - och det är våra val som skapar skiftet. Ett skifte som gör att vi rör oss från begrepp som offer, begränsade resurser och konkurrens till möjligheter, tillräckliga resurser och samarbete. Hur ser de kompetenser ut som skapar skiftet och tar vårt paradigm från bäst i världen till bäst för världen?

Dagens utmaningar/problem, exempelvis beskrivna i FN:s 17 globala mål i Agenda 2030, kan inte lösas på samma medvetandenivå eller med de kompetenser och ledarskap, som användes när de en gång skapades.

I en transformativ workshop ser vi på dagens utmaningar och möjligheter med helt nya ögon. Vad krävs av oss för att skapa den framtid vi vill? Agenda 2030 och de globala målen och alla de nationella och regionala strategier som utarbetats innebär att vi står inför ett helt nytt sätt att arbeta och producera varor och tjänster. Hållbarhet, cirkularitet, grön omställning, digitalisering och livslångt lärande – allt ses i en helt ny dager. Kanske kan vi till och med säga – ett helt nytt sätt att se på världen.

Vad innebär detta för våra företag och organisationer – och inte minst för oss som personer? Vilka kompetenser och förmågor behöver vi träna för att ta oss från det vi fått lära oss att tro; en värld där djungelns lag råder, äta eller ätas och där tvåan är första förloraren – till en värld där vinnare inte definieras av förlorare, där tillit och samskapande råder och där vi inte förslösar på de resurser jorden gett oss.

Stellan Nordahl och Valentin El-Refai försätter oss i en framtida kontext genom att se på världen med “framtidsglasögon” och där vi tillsammans skapar medvetenhet och konkreta uttryck för framtidskompetenser. Detta är en transformativ workshop som riktar sig till dig som vill vara med och skapa framtidens arbetsplats, kompetensförsörjning, affärsmodeller samt produkter och tjänster. Ditt intresse och passion för frågorna är viktigare än dina tidigare bedrifter och ditt visitkort.

Datum
13 juni, 2022
Tid
10:00–12:00
Plats
Helsingborg
Adress
Folkuniversitetet Helsingborg, Gasverksgatan 17, 252 25 Helsingborg, Helsingborg
Anmäl dig till denna aktivitet
Tema
  • Digitalisering
  • Grön omställning
  • Kompetensförsörjning och kompetensutveckling
  • Life science och hälsa
  • Livsmedel
Format
  • Samskapa
  • Samtala
  • Uppleva
Språk
Svenska
Arrangör
Folkuniversitetet Stiftelsen - Kursverksamheten vid Lunds Universitet
Kontaktperson
Valentin El-Refai
E-post
valentin.el-refai@folkuniversitetetet.se
Telefon
0736447423
Webbplats
https://www.folkuniversitetet.se/