Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 28 maj, 2018 12:0018:00
 • Södergatan 15, Helsingborg
 • I Am Fashion
 • Utställning
 • Fashion vs mind – exploring the limits of fashion

  Genom att diskutera och undersöka var mode får och kan verka vill vi ge besökaren en ny, uppdaterad uppfattning om vad mode egentligen är. Syftet är att diskutera mode ur ett konstnärligt, teknologiskt och modevetenskapligt perspektiv.

  Under Skåne Innovation Week vill vi på I Am Fashion skapa och kurera en interaktiv utställning om mode och dess gränser. Genom att belysa och betrakta hur mode kan fungera inom olika områden vill vi skapa nya perspektiv och tänja på var gränsen för mode går. Idén till utställningen bygger på den traditionella idén om att mode enbart är beklädnad. Genom att diskutera och undersöka var mode får och kan verka vill vi ge besökaren en ny, uppdaterad uppfattning om vad mode egentligen är. Syftet är att diskutera mode ur ett konstnärligt, teknologiskt och modevetenskapligt perspektiv.

  Utställningen kommer att visas på Kulturhotellet och kommer innehålla olika sektioner där varje område berörs. De tänka sektionerna är mode och konst, mode och identitet, mode som uttryck samt mode och innovation/teknologi. Samtliga områden kommer presenteras på olika sätt för att inspirera besökaren.
  Själva utställningen kommer att formas som en bana eller guidad väg för besökaren som metafor för till exempel modets möjliga riktningar eller en guide som leder besökaren genom de olika perspektiven och momenten.

  I slutet av utställningen vill vi ge besökaren möjlighet att själv bidra till den genom att ha någon form av workshop eller skapande-rum som går i linje med temat. Vi tror att ett co-creation moment engagerar besökaren ytterligare! Under utställningen vill vi även involvera ett kortare frågeformulär där vi ställer frågor till besökarna i början och i slutet av utställningen och undersöker hur/om bilden av mode har påverkats.
  Vår strävan är att involvera olika innovatörer och kreatörer med varierade bakgrunder och kunskapsområden i skapandet av utställningen. Tillsammans kan vi skapa ett nytänkande och innovativt innehåll som på spännande sätt utforskar var och hur mode kan verka.

  Målet är att inspirera besökarna till att utforska nya sätt att se på mode. Genom att presentera nya perspektiv på modet hoppas vi kunna omdefiniera vad mode kan vara.

  Information

  Datum
  28 maj, 2018
  Tid
  12:00–18:00
  Adress
  Södergatan 15, Helsingborg
  Webbplats
  http://www.iamfashion.se
  Arrangör
  I Am Fashion
  Kontaktperson
  Jamila El-Hallah
  E-post
  jamila.el-hallah@iamfashion.se
  Telefon
  0790106487

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet