Translated by Google Translate
Laddar aktiviteter
  • Den här aktiviteten har passerat.

Bildelning på landsbygden – en del i framtidens sätt att resa

Är bilpooler något bara för städerna eller skulle det kunna fungera även i en by eller i ett mindre samhälle? Hur kan vi skapa alternativa mobilitetslösningar direkt vid bostadsbyggandet? Och kan olika former av bildelning vara en del av lösningen i klimatomställningen? Detta är mer aktuellt än någonsin nu när bränslepriserna går upp, fler har börjat jobba hemifrån och klimatkrisen gör att vi behöver se på nya lösningar. Under eftermiddagen kommer ni att få ta del av flera olika inspirerande sätt att ”dela på bilen” anpassat till förutsättningarna på landsbygden.

Projektet ”Mobilitet på tvärs” kommer att berätta om fyra bilpoolspiloter i Brösarp, Sjöbo, Tomelilla och Vollsjö, där framför allt Brösarp har överraskat och gett nya lärdomar kring bildelning.

Bil Bengtsson kommer att presentera sin tjänst Rulla.se där du kan boka, låsa upp bilen och betala direkt i en app.

EC2B och Trivector Traffic inspirerar kring hur planering av nya alternativa mobilitetslösningar till de boende kan finnas med redan när nya områden planeras och byggs.

Vill du delta digitalt?
Då kan du följa vår live-streamade sändning via Innovationscenters Facebook här. Har du inte möjlighet att delta under dagen – ingen fara då har du chansen att se sändningen i efterhand.

Mobilitet på tvärs är ett projekt med fokus på framtidens hållbara resande. Med ”tvärs” menas dels mellan stad och land, med olika transportslag och över landsgränser genom samarbete mellan svenska och danska kommuner och organisationer. I Sjöbo och Tomelilla kommuner har arbetet med ett ”case” inom temat ”Hållbar mobilitet på landsbygden genom Living Labs”. Tillsammans med boende på mindre orter man valt ut och testat olika alternativa sätt att resa. Under denna eftermiddag får ni ta del av några av dessa exempel, plus lite annat som finns på marknaden anpassat efter landsbygdens förutsättningar.

Målgruppen är fastighetsägare, företag och föreningar som vill ha bilpool samt alla nyfikna privatpersoner.

Evenemanget modereras av Helena Kurki på Innovationscenter för landsbygden.

Datum
15 juni, 2022
Tid
13:30–15:00
Plats
Digitalt, Tomelilla
Adress
Teaterhallen, Folkets Park, Östergatan 21, Tomelilla
Anmäl dig till denna aktivitet
Tema
  • Grön omställning
  • Smarta hållbara städer
Format
  • Lyssna
  • Nätverka
Språk
Svenska
Arrangör
Innovationscenter för landsbygden, Tomelilla kommun, Sjöbo kommun
Kontaktperson
Helena Kurki
E-post
helena.kurki@sjobo.se
Telefon
+46705930243
Webbplats
https://www.sjobo.se/trafik-och-infrastruktur/kollektivtrafik-och-resor/mobilitet-pa-tvars-framtidens-satt-att-resa.html