Laddar aktiviteter

« Alla aktiviteter

 • Den här aktiviteten har passerat.
 • 1 juni, 2018 08:3012:00
 • World Trade Center, Hedvig Möllers gata 12, Lund
 • Future by Lund, World Trade Center, Midroc
 • Workshop
 • Hållbar stadsutveckling
 • Att arbeta med värdedriven utveckling, metoder och samverkan

  Hur skapar man lärande metoder och förmåga att kunna genomföra tvärfunktionella och komplexa projekt som skapar värde för både samhälle, näringsliv och människor? Future by Lund tillsammans med partners kommer i detta seminarium med tillhörande workshop, via ett antal ”case”, leda oss igenom hur man med konkreta metoder och samverkan kan skapa nya möjligheter att bygga värden och forma erbjudande till kund.” Seminarie och workshop

  Hur skapar man ett värdeerbjudande om man arbetar med fastigheter, stadsutveckling, teknik-plattformar, information, cityutveckling och mitt arbete är en del av en större kontext och innebär tvärfunktionella och komplexa projekt som skapar värde för både samhälle, näringsliv och människor?

  8.30 frukost och mingel.
  Med start klockan 9 kommer Sten Lindquist från Midroc/World Trade Center tillsammans med Future by Lund att visa på ett arbetssätt med att skapa värdeerbjudande som kombinerat erfarenheter från snabb produktutveckling och fastighetsutveckling samt bidra med en trendspaning med fokus på det faktum att det idag behövs fler perspektiv/högre syfte och nya flerfunktionella metoder för samhälls-/fastighetsutveckling.

  Med lite nytt metodtänk går vi sedan in i en workshop ledd av Stellan Nordahl med intentionen att skapa ny input till utmaningar i såväl stad och specifik fastighet eller för annan yta behöver man arbeta med såväl det specifika som sammanhanget. Med utgångspunkt från Lunds centrums utmaningar har vi plockat ut tre olika områden som vi genom att tillsammans bearbeta kan ge information för att arbeta med värdeerbjudande. Ett sätt att hitta konkreta ingångar till din utmaning och uppkoppling mot olika områden. Så ta med dig din erfarenhet, kunskap och utmaning.

  De tre casen är:
  1. Flöden och rörelser, händelser.
  Visste du att Lunds Domkyrka har 700.000 besökare, hur många som besöker Saluhallen och vad som händer när vi har arrangemang som Kulturnatten, Sommarlund mm. Vad innebär nya verksamheter som etablerar sig? Vilka flöden har vi och hur ser de ut. När? Vem vet? Varför händer det?
  2. Data genom delande och ny teknik.
  Vi har idag byggt ett öppet LoRA nätverk, Open City Sensor Network som möjliggör insamling information kring värme, flöden, buller, vind, el mm. Det kommer fler typer av teknik i form av olika öppna plattformar. Vad kan vi göra då? Var kan den sitta och vem bestämmer det? Vem vill veta vad? Kan vi dela mer data till varandra för såväl fastigheter, gator, offentliga platser?
  3. Information.
  Näringslivskontoret i Lund arbetar för att bygga en informationshub för att kunna dela med sig av information till de som önskar i staden. Vem bidrar och vad ska man dela? Hur tar vi del av detta? Vem kan samarbeta kring en sådan hub?

  Information

  Datum
  1 juni, 2018
  Tid
  08:30–12:00
  Adress
  World Trade Center, Hedvig Möllers gata 12, Lund
  Webbplats
  http://futurebylund.se
  Arrangör
  Future by Lund, World Trade Center, Midroc
  Kontaktperson
  Katarina Scott, Future by Lund
  E-post
  katarina.scott@lund.se
  Telefon
  046-359 7144

  Anmälan

  Anmäl dig till denna aktivitet