Translated by Google Translate

« Alla nyheter

2017-05-24

På måndag startar Skåne Innovation Week!

På måndag den 29 maj drar Skåne Innovation Week igång för fjärde året i rad med cirka 130 arrangemang runt om i Skåne. Totalt står mer än 200 aktörer, såväl kommuner som företag och organisationer, bakom aktiviteterna som på olika sätt berör innovation i regionen.

Antalet arrangemang, och särskilt antalet aktörer har ökat sedan förra året, från 150 till över 200 samverkande aktörer. Vi ser särskilt en ökning bland medverkande kommuner som har ökat från 15 till över 25 stycken i årets upplaga av Skåne Innovation Week.

Bland årets arrangemang syns några särskilda trender jämfört med tidigare år. Bland annat berör flera arrangemang social innovation, start-ups olika möjligheter och utmaningar, flera arrangemang med pop-up-koncept syns också under veckan.

En annan spännande trend är att det i år tydligt är robotarnas år med aktiviteter kring robotisering och digitalisering. Vi ser också en tydlig utveckling med noder där flera aktiviteter samlas på en plats, till exempel Ideon, Studio Malmö och MINC, Helsingborgs Arena och Krinova Kristianstad.

Bilden visar Livsmedelsakademiens after work om framtidens konsument. Läs mer här: 

https://skaneinnovationweek.com/wordpress/program/afterwork-mot-framtidens-konsument/

För mer information och kalender för Skåne Innovation Week 2017: https://skaneinnovationweek.com/wordpress