Translated by Google Translate

« Alla nyheter

3D-modell Västra hamnen

2017-06-01

Mötesplats för utbyte av goda idéer

Flera av utställningarna på Skåne Innovation Day bjöd på kreativa idéer samtidigt som de passade på att samla in nya idéer från de innovativa besökarna.

Samarbete kring idéskapande var en tydlig del i flera av utställningarna på Skåne Innovation Day. Trelleborgs kommun visade upp en utställning där de med hjälp av skolelever skrivit en bok fylld av noveller som utspelas i kommunen. I utställningen presenterades även tankar och idéer från barn och ungdomar om den nya stadsdelen Sjöstaden. Skurups kommun var inne på ett liknande spår i sin utställning där de med hjälp en stor tavla visade upp universitetsstudenters idéer för en stor fastighet i Skurup. Bland idéerna fanns alltifrån utegym till klättringsvägg och samlingsplats för mental hälsa.

– Det är ett sätt för oss att tillsammans med näringslivet samproducera innehåll ihop med kommuninvånarna, berättade Henrik Lundblad, strateg i Skurups kommun.

På plats kunde besökarna även komma med egna idéer för att utveckla Västra hamnen. Genom en 3D-modell fick besökarna kläcka idéer genom att svara på frågan: Vad fattas?

Förutom kreativa idéer och lösningar fick även FABS (Fiber till alla i Blekinge och Skåne) som precis som det låter arbetar med att sprida information om fiberutbyggnad, en given plats bland utställarna. Dagen till ära var projektledaren Magdalena Jacobsson och hennes kollegor dessutom klädda i orange tejp med syfte att symbolisera fiber.

– Vi är här för att berätta att vi finns och för att hjälpa till med fiber. Vi är objektiva och arbetar inte med försäljning, utan vill skapa förutsättningar för bredband i Skåne och Blekinge, säger Magdalena Jacobsson, projektledare FABS.

En av utställningarna som verkligen stack ut från mängden var Museum of failure innovation, som du kan läsa mer om här.