Translated by Google Translate

« Alla nyheter

Öresund Future Hub

2017-05-30

Kreativitet och hållbarhet i centrum för Öresund Future Hub

På måndagen öppnade Öresund Future Hub, en mötesplats för nytänkande, innovation och idéskapande i Studio på Universitetsholmen i Malmö. Det skedde med bubbel och bång, samt den kreativa utmaningen Framtidsverkstaden, där kreatörer fått tänka till kring staden och hållbarheten.

Med sitt verk ”Rötter” korades Maja Bergström-Svahn (bilden) som vinnare i Framtidsverkstaden.

”Rötter” knyter an till Malmös historia med stor textilindustri, samtidigt som den enligt juryns motivering ”med finurlighet och provocerande ingredienser visar oss hur konstnärliga processer kan hjälpa oss att tänka nytt kring framtidens städer och hitta lösningar på hållbarhetsutmaningar”.

– Det här var en total överraskning, säger konstnären Maja Bergström-Svahn. Jag tycker att alla bidragen här på utställningen är fantastiska, så jag vill dela mitt pris med alla de deltagande konstnärerna.

– Med Öresund Future Hub vill vi skapa en mötesplats för goda tankar och idéer från många olika områden – från vetenskap, från konst och många andra – och se på nya sätt på nya utmaningar, säger Yasemin Arhan Modeér, vd för Altitude Meetings och en av personerna bakom framtidshubben.

Invigningen av Öresund Future Hub arrangerades i samarbete med The Bridge Forum AB.

Vad: Invigning av Öresund Future Hub

Var: Studio, Malmö

När: Måndag 29 maj klockan 16-19