Translated by Google Translate

« Alla nyheter

Social Innovation Day 2017

2017-06-02

Innovationer kan möta sociala utmaningar

Globaliseringen är på gott och ont för världens befolkning. Fattigdomen minskar i snabb takt, men samtidigt ökar klasskillnaderna på många håll, och vi står gemensamt inför stora utmaningar. Social Innovation Skåne arrangerade en dag för att diskutera hur vi kan möta dessa utmaningar med innovationer.

Den tidigare framtidsministern Kristina Persson, numera grundare av tankesmedjan Global utmaning, talade om dessa utmaningar och erfarenheter från hennes tid som minister. Det krävs stora resurser för att kunna lösa de problem världen står inför. Stora satsningar på främst kompetens och infrastruktur är av yttersta vikt.

– För att vi ska lyckas behöver vi ett bra ledarskap, nationellt, europeiskt och globalt, säger Kristina Persson.

Under Social Innovation Day hölls en lång rad seminarier och andra aktiviteter. Bland annat delades Winnet Skåne-priset 2017 ut till vinnaren, Östra Göinge kommun. Enligt motiveringen är Östra Göinge ”den kommun i Skåne som genomfört en särskilt innovativ jämställdhets- och mångfaldssatsning”.

Bildtext: Kristina Persson, tidigare framtidsminister, talade om utmaningar på Social Innovation Day i Malmö. Foto: Bengt Flemark