Translated by Google Translate

« Alla nyheter

Tropikhattar

2017-06-01

Håll i hatten! Nyfikna tropikhattar på safari i Helsingborgdjungeln

I ett blåsigt Helsingborg under Skåne Innovation Day, ägde en upptäcktsfärd utöver det vanliga rum. Ett 80-tal nyfikna i tropikhatt erbjöds en stadsdjungelsafari med allt från utsikt över det nya H+ området från Wihlborgs kontorslokaler till besök på Tropikariet.

Tropikhattarna är ett nätverksforum som startades 2014 på initiativ av entreprenören Joachim Samuelsson:

”Tanken är att åka runt i Skåne och utforska det bästa som städerna har att erbjuda i form av näringsliv, kommun och kultur. Det är ett heldagsprojekt som genomförs en gång i kvartalet och hittills har vi besökt Hörby, Höganäs, Malmö och nu Helsingborg,.” säger Joachim.

Tropikhattarnas jungfruförsta resa gick till Hörby och genomfördes av endast fyra nyfikna individer utan huvudbonad.

”Efter Hörbybesöket fick jag idén till att göra det hela till en ”safari” och då blev bärandet av tropikhatt en naturlig del. Jag startade en grupp på Facebook och helt plötsligt var vi 100 personer på en buss mot Höganäs iklädda tropikhattar.”

De medverkande är allt ifrån studenter till pensionärer; från entreprenörer till stadsanställda. Fokus ligger bortseätt från nätverkande även på inspiration. Genom att lära känna företag, kommun och kultur på detta annorlunda nya sätt kommer man närmare staden.

Helsingborgssafarin bjöd under dagen bland annat på middag på Rådhuset, besök på nya Olympia och föreläsningar med fokus på hållbarhet. Nästa safari bär av till Eslöv i september, följt av Köpenhamn i november och sist Älmhult i mars 2018.

”Vi har lite tankar om att åka på stadssafari till Barcelona, men längre än till mars nästa år har vi ännu inte kommit i planeringen.” säger Joachim Samuelsson.