Translated by Google Translate

« Alla nyheter

Museum of failure under Skåne Innovation Week 2017

2017-06-07

Bakom varje framgång står flertalet misslyckanden

Vi har alla stött på dem, kämpat mot dem och när de väl inträffar så talar vi ogärna om dem och önskar att de aldrig hänt, alla dessa misslyckanden. Men är det kanske så att misslyckande är en del av succén, ja rent av en nödvändighet för att nå framgång?

Under Skåne Innovation Week hölls en utställning om innovativa misslyckanden på Helsingborgs Arena. Här presenterades ett tiotal uppfinningar och produkter från kända tillverkare och företag som inte blivit så framgångsrika som man förutspått.

Ett exempel är kulspetspennan för tjejer från BIC. Med samma funktion som traditionella pennor fast glittriga, i pastellfärg och betydligt dyrare än de vanliga blå. Ett annat exempel är film- och Tv-spels kedjan Blockbuster som under början av 2000-talet hade ett beräknat marknadsvärde på 5 miljoner dollar, mycket tack vare sina straffavgifter för sent återlämnade DVD-filmer. Man blev dock snart omkörd av ett annat företag med en affärsidé bortom hot om föreningsavgifter, ett företag vid namn Netflix. Även Apple lanserade på slutet av 90-talet en handdator med handstiligenkänning som skapade en stor hype kring dess innovation. Produkten floppade dessvärre totalt och hånades av marknaden då den inte höll vad den lovade i hastighet, teknologi och finess. Dock lyckades Apple omarbeta idén och lanserade ett drygt decennium senare både sin iPad och iPhone, som slagit alla säljrekord.

Man lär sig av sina misstag sägs det och denna utställning bekräftar detta i mångt och mycket. Åtminstone kan det fastställas att om du själv inte lär dig av dina misstag, så gör konkurrenten det.