Translated by Google Translate

« Alla nyheter

2017-05-09

1-2 juni: CurioCity Mashup i Helsingborg

Den 29 maj är det återigen dags för Skåne Innovation Week, en vecka fylld med aktiviteter, innovationer och idéer för att skapa världens mest innovativa region – Skåne. Anmälningsperioden för arrangemang är öppen och redan nu har dubbelt så många aktiviteter anmälts som vid samma tidpunkt förra året.

Bakom Skåne Innovation Week står Region Skåne. Målet är att stärka Skånes innovations- och entreprenörskapsförmåga. Det är fjärde året i rad som Region Skåne anordnar Skåne Innovation Week, och redan nu är 80 aktiviteter anmälda till veckan med totalt 150 samverkande aktörer. Det kan jämföras med 40 anmälda aktiviteter vid samma tidpunkt föregående år, och 150 arrangörer totalt vid anmälningsperiodens slut 2016.

– Gensvaret för årets vecka har varit enormt. Vi är även i år på väg att slå rekord i antal arrangemang och deltagare. Många har fått upp ögonen för Skåne Innovation Week och ser värdet i att medverka under veckan. Det ger aktörer möjlighet att träffa potentiella samarbetspartners eller bara få inspiration, säger Carin Daal, chef på enheten för innovation och entreprenörskap, Region Skåne.

Den 1-2 juni anordnar Helsingborg stad och Sustainable Business Hub CurioCity MashupHelsingborg Arena som en del av Skåne Innovation Week.

Den återkommande konferensen Meeting Point Urban Magma är i år dessutom en del av CurioCity Mashup.  Evenemanget handlar om innovationer och det oväntade och riktar sig till kommuner, organisationer och aktörer i Sverige som är nyfikna på nytänkande kring Sveriges samhällsutmaningar.

Programmet är en mix av goda exempel från regionen varvat med samtal om framtidens utmaningar med mera.

– CurioCity Mashup erbjuder utmanande och intressanta perspektiv på hur vi tillsammans kan utveckla vårt samhälle – idag och inför framtiden. Vi vill att våra deltagare ska tänka om och lära nytt tillsammans med andra. Det handlar om modet att våga pröva nytt. Anledningen till att vi har lagt vårt evenemang under Skåne Innovation Week är att vi ser det som en styrka och framgångsfaktor att samarbeta med olika aktörer i vår del av Sverige och världen kring innovation och samhällsutveckling. säger Linda Fastén, innovationschef på Helsingborg stad.

CurioCity Mashup äger rum den 1-2 juni, start kl. 12.30, på Helsingborg Arena och är ett av flera arrangemang som äger rum i Helsingborg under Skåne Innovation Week.  

Läs mer om programmet för Skåne Innovation Week